Kosmetisk tatuering

Kostnadsfri konsultation

  • Bryn från 3900:-
  • Eyeliner från 2900:-

Vad är Microblading/ Kosmetisk tatuering ?

Microblading är känt under många olika namn som till exempel 3D, 6D, Microblading , eyebrow embroidery och Mikrobladsteknik . Det är en relativt ny metod för kosmetisk tatuering som nu är tillgänglig i Sverige, i Stockholm .

Själva tekniken går ut på att man sätter in små, tunna blad av pigment i överhuden, ett blad består av 10-16 nålar som implementerar färg i epidermis. Då färgen sitter närmare ytan så blir linjerna tydligare och skarpare och man undviker det ”spill” under huden som annars är vanligt vid andra metoder för permanent kosmetika. Den stora detaljrikedomen som Microblading innebär är det som gör att metoden ibland kallas för 3D tatuering. Vid Microblading använder man ett manuellt specialverktyg som hanterar disponibla mikroblad.

​Jämför man med den traditionella hårstrykningsmetoden så anses denna teknik vara semi-permanent. Det är den senaste metoden som alla som är kvalificerade i Permanent Makeup teknik bör känna till!

Microblading är den ideala metoden för dig som vill förbättra utseendet på dina ögonbryn men samtidigt vill att de ska se naturliga ut. Microbladning resulterar i tydliga hårliknande linjer oavsett hur dina naturliga ögonbryn ser ut. Denna metod för ögonbrynstatuering kan vara till stor hjälp för den som lider av håravfall, trikotillomani (en impulskontrollstörning där den drabbade känner ett behov av att dra ut sitt hår vilket leder till håravfall och ibland flintskallighet), alopecia areata eller andra sjukdomar som orsakar håravfall eller dig som av andra anledningar inte är nöjd med dina ögonbryn.
Självklart så anpassas pigmenten i tatueringen till din naturliga ögonbrynsfärg för att tatueringen helt ska smälta samman med dina naturliga ögonbryn för ett naturligt men samtidigt fylligt och felfritt resultat. Finns inga ögonbryn att matcha med anpassar vi färgen efter ditt hår och ansikte. Till en början ser ögonbrynen mörkare ut eftersom de bleks markant under den två veckor långa läkningsprocessen.
Resultatet av Microblading håller i 1-3 år beroende på faktorer som påverkar processen som till exempel hur pass val färgpigmenten bevaras i din hud. Det är därför nödvändigt att göra en touch up en gång om året för att form och färgstyrka ska bevaras.